HTML

Védnőkeink:

A Bibó-év rendezvénysorozat blogja

Idén ünnepeljük Bibó István születésének századik évfor- dulóját. Az ELTE Bibó István Szakkollégium e centenári- um alkalmából Bibó-év címmel emlékévet szervez.

A blogon a rendezvénysoro- zattal kapcsolatos információ- kat találhatnak az érdeklő- dők.A rendezvény védnökei:

Ifj. Bibó István

Dr. Mezey Barna
az ELTE rektora

Dr. Király Miklós
az ELTE ÁJK dékánja

Dr. Kukorelli István
egyetemi tanár

Dr. Huszár Tibor
akadémikusTámogatóink:

Nemzeti Erőforrás Miniszérium

ELTE Állam- és Jogtudományi Kar

Az ELTE Bibó István Szakkollégium volt szakkollégistái

2011.08.17. 08:43 bibó100

- Kutatási kérelem az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában

  A Bibó István Szakkollégium több hallgatója július 26-án kutatási engedélyt kért az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárától, hogy betekinthessenek Bibó Istvánról készített titkos jelentésekbe, illetve a szakkollégiumi mozgalomról készített anonimizált feljegyzésekbe, iratanyagba.
 
A kérelem pozitív elbírálása esetén a levéltári anyagokból készült válogatás adja majd a fő anyagát annak a kiállítási anyagnak, amely az ELTE ÁJK Jog-és Államelméleti Tanszék valamint a Levéltár közös rendezésében megvalósuló Bibó-konferencia kísérő rendezvényét képezi idén novemberben.
A Bibó István munkásságával foglalkozó szakmai konferencián a Szakkollégium egy kerekasztal-beszélgetést rendez majd, a tervek szerint valamely Bibó-tanulmány kapcsán.
(A konferenciáról, annak pontos részleteiről természetesen ezen a blogon a továbbiakban is lesz még szó.)
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://bibo100.blog.hu/api/trackback/id/tr563159547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.